Zelfrealisatie en leven vanuit de natuurlijke staat

Voor mij is zelfrealisatie je realiseren wie je werkelijk Bent. Dat betekent dus ook onderweg zijn in het doorzien van wie je niet bent. Doorgronden van het ego ikje, dat graag vasthoudt aan van alles en nog wat. Dat graag iemand wil zijn, resultaat wil hebben, graag waardering krijgt, zichzelf weggeeft, arrogant is, de wereld en de ander wil redden….Noem maar op.

Het ego ikje kun je enkel doorzien en doorgronden vanuit de natuurlijke staat. Enkel vanuit de natuurlijke staat kun je het ego ikje ontmoeten én uit de identificatie ermee stappen. Het is dus belangrijk dat je weer terug gaat naar deze natuurlijke staat van Zijn.

Vaak kijk je naar het ego ikje door de bril van je (geërfde) overtuigingen. Zolang dit gebeurt, zal er altijd oordeel zijn en zul je nooit goed genoeg zijn. Ben je heel hard aan het werk om nog beter, mooier en liefdevoller te worden. En word je op een gegeven moment moe, ziek of anders.

Voor mij betekent het dat er uiteindelijk nog een stap gemaakt kan worden door het Zelf te bevrijden. Dat is het werkelijk Ontwaakt zijn. Dan kun je nooit meer terugvallen, dan is alles doorzien en begrepen.

De natuurlijke staat

Op weg naar werkelijk Ontwaken maak je eerst de brandpunt verschuiving van de identificatie op het ego ik, naar de natuurlijke staat. Je gaat je dus steeds meer realiseren dat je niet je ego ikje bent. Dat dat ikje er wel is en ook altijd zal blijven bestaan in jou, maar dat je dat niet bent. Het zijn slechts herinneringen aan ervaringen en de overtuigingen daarop. Voortgekomen uit meerdere levens is het je vaak verteld en heb jij aangenomen dat jij het ego ikje bent.. Je hebt veel gedacht en geleefd volgens die overtuiging en je gaat steeds meer doorzien dat dat niet de werkelijkheid is. Dit kan een heel proces zijn van weerstand en opstandigheid, want ego laat niet zomaar los. Elke grijpbeweging (aan het ego ik) mag al gaandeweg doorzien worden en uiteindelijk loslaten. Loslaten betekent niet dat het weg moet, maar gewoon dat je het alle aandacht schenkt die het vraagt en het niet meer volgt. Dat er in elk moment emoties gevoeld mogen worden als die zich aandienen en je er geen strijd meer mee hoeft te voeren of erboven gaat staan door net te doen alsof het niet bestaat. Ook wordt de mind stiller, want hij hoeft niet meer zo hard zijn best te doen om al die ego ikjes onder controle te houden en te dienen. De mind wordt langzaam dienstbaar aan de natuurlijke staat.

Steeds dieper en dieper wordt het onbewuste blootgelegd en bevrijd

Soms ben je je er niet bewust van dat er nog iets kleeft aan het ego ikje. Juist ook die onbewuste lagen, die diep weggestopt zitten, zijn heel belangrijk om ruimte te geven. Niet omdat het weg moet, maar vanuit nieuwsgierigheid, zodat het zich kan ontvouwen en gevoeld en beleefd kan worden (zonder het helemaal te hoeven herbeleven).

Het werken aan jezelf kan ophouden, er is geen goed of fout, je volgt enkel nog wat klopt. Je hoeft dus niets meer te onderzoeken, je mag het enkel ruimte geven als het zich aandient. Graven houdt op, willen weten waar het vandaan komt en het weg willen hebben, houdt uiteindelijk op. Jij zit namelijk in de natuurlijke staat.

In de natuurlijke staat ga je ervaren dat er geen afgescheidenheid is, want je staat nergens tegenover. Je hebt geen standpunt ingenomen. Je gaat zien dat er meestal geen dreiging is en je je dus niet hoeft groot te maken of weg hoeft. Terugtrekken uit het leven houdt op en je stapt het leven in. Je gaat ontdekken dat jij het leven Bent!

Door reading, healing en coaching sessies kom je steeds dieper en langer in de natuurlijke staat en sta je open het leven in.

Terug naar de eenvoud en de schoonheid van het leven zelf

Voor mij is het belangrijk dat we weer terug gaan naar de eenvoud van het leven. Terug naar de eenvoud, zonder streven naar ideaal, verlangens en wensen. We gaan terug naar de realiteit. Dat we gaan zien dat DIT het leven is waar we nu eenmaal in zitten en dat we gaan ervaren dat het prachtig en soms pijnlijk is!

Je bent daar waar je NU bent en je zet die stappen die je NU dient te zetten. Er is geen goed of fout. Zodra je dat gaat zien, komt er ontspanning in je systeem….jij kunt het niet meer doen vanuit angst en stress en controle!

Dan ga je leven in vertrouwen en overgave. Zonder jezelf tekort te doen, want het leven zal jou voeden.

Sta geregeld eens Stil, Luister, Geniet en heb (het leven) Lief! Jij Bent het Leven!

Waarheid onderzoeken, telkens weer, wat klopt er werkelijk? Het laat je zien hoe vaak je nog in afgescheidenheid leeft. Vanuit ons ware wezen, de natuurlijke staat, ben je als vanzelf afgestemd op de ander, daar hoef je niet voor uit te reiken, in te zoomen, af te stemmen of in de verbeelding. Dat is de uitdaging van ons allen als je werkelijk wilt Ontwaken.

Wil jij ook de natuurlijke staat, je geboorterecht, steeds meer beleven? Graag onderzoek ik samen met jou hoe je deze staat telkens kunt verlengen in je leven, zodat je uiteindelijk het ware Geluk, Ontwaken kunt ervaren en Echt vrij kunt zijn als je dat gegeven wordt.

Ik ontmoet je graag!

Willeke