Relaties en seksualiteit

Relaties, een ware belevenis!

Wat kunnen relaties stormachtig zijn! Ze maken zoveel bij ons los. Vooral de diepe zielsrelaties triggeren zoveel dat je soms zo graag heel hard weg wilt lopen. Maar, daarna toch weer op de stoep staat.

Iedereen krijgt die relatie die op dat moment bedoeld is voor je. Waar je ook staat, hoe ver je ook bent in je ontwikkeling, zekerheid in een relatie is nooit geboden.

Voor velen is deze onzekerheid iets dat juist tussen ons en onze partner in gaat staan. Als de partner wat meer de eigen weg gaat, of juist dichterbij komt, ontstaat er onzekerheid en misschien wel onveiligheid in ons. Het duwen en trekken ontstaat en daarmee staan we recht tegenover ons gevoel en/of tegenover onze partner. We sluiten ons af, willen niet geraakt worden. De deuren gaan dicht.

Als de partner even niet aardig is, met z’n eigen shit zit, op slot zit, rennen we hard weg, want daar willen we niets mee te maken hebben. Hij/zij moet lief en aardig zijn (en vooral als wij in de shit zitten). Er moet altijd een open verbinding zijn en het liefst constant harmonie, dat is wat we willen en nastreven.

En….voel eens….wat staan we strak van de stress om dat constant hoog te houden. Het is allemaal overlevingsstand en de staat van het ego ikje.

Terug naar de natuurlijke staat

Wat we kunnen doen om open eerlijk naar onszelf, onze partner en onze relatie te kijken, is in eerste instantie zorgen dat je vanuit de natuurlijke staat leeft. Vanuit het ego ikje blijven we in cirkels ronddraaien!

“In het leven ontvouwen zaken aan ons om van te leren, om plezier te hebben, om pijn te ervaren en om uiteindelijk ons Zelf te vinden.”

Stel nou dat je partner er niet was, of die ene situatie…had je dan kunnen leren? Had je dan kunnen zien dat je nog strijd, nog vecht, hem of haar nog voor je eigenbelang wilt hebben? Je vreselijk je best aan het doen bent, uit angst de ander te verliezen? Je hard aan het werk bent om de boosheid en irritatie maar niet toe te staan en een keer voor jezelf te staan? Je jezelf kwijtraakt in de relatie en de ander daar de schuld van aan het geven bent? Je arrogant bent omdat jij zo goed voelt en weet wat er met je partner aan de hand is en je niet naar jezelf wilt kijken? We verzinnen nieuwe strategieën om te overleven en denken dan dat het wel gaat lukken, en dat lukt ook voor een tijdje, maar uiteindelijk komt het toch weer naar voren…

Zo vaak worden deze zaken geraakt in ons, maar grijpen we het vast als van onszelf. We maken het van het ego ikje. We zijn maar aan het werk aan onszelf en aan onze relatie.

Je wordt zachter, opener en krachtiger tegelijkertijd

Zodra je langere tijd in de natuurlijke staat vertoefd, zul je merken dat alles milder wordt in jou. Je gaat ook zien dat jij je emoties niet bent, je ze wel voelt, maar het minder aangrijpt als van jezelf. Je de dingen die je partner doet of juist niet doet, niet meer persoonlijk maakt. Je leeft gewoon je leven, zegt wat je te zeggen hebt, bent boos wanneer je boos bent, vrijt met je partner wanneer het aan gaat staan, maar ziet dat dit alles komt en gaat. Het heeft niets met JOU te maken. Je staat open voor het leven en je laat je raken. Het een is niet beter dan het ander.

Ruimte voor jezelf binnen de relatie

Vanuit deze staat, zul je ook zien, dat je partner veel meer ruimte krijgt om te doen wat hij/zij wil, of andersom. Zijn er minder teleurstellingen, omdat je minder ergens naartoe aan het werken bent samen of alleen. Er moet niks meer. Als je partner even niet lekker in zijn vel zit, geef je deze even de ruimte. Niets in jou staat nog aan om het te willen veranderen. Wel kun je aanwezig zijn en hulp aanbieden als je partner dit wenst. Vaak zul je zien, dat zodra dit gebeurt, dit zich ook innerlijk in jou en jullie afspeelt. Zo binnen zo buiten.

Een dieper vertrouwen dient zich aan

In de natuurlijke staat voel je vertrouwen en voel je als vanzelf dat het leven je voedt met wat komen mag. Het streven naar alleen mooi en fijn is hierin niet. Die is enkel van het ego ikje. Dus, je laat het leven je raken, ook met de pijn die je op het moment ervaart als je partner even niet zo aardig is tegen je. Die pijn is natuurlijk daar, want het doet je ook pijn! Enkel gaat er niets in jou aan staan om je partner nog te willen veranderen of om van de pijn af te moeten.

Zo leeft het leven zich vanzelf en op een moment zie je jezelf  uit de relatie stappen, stapt je partner eruit, beslissen jullie dit gezamenlijk of je ziet voorzichtig aan hoe fijn je het eigenlijk hebt samen en dan verdiept dat zich.

Het enige dat je dus kunt doen, is zorgen dat je in de natuurlijke staat komt en blijft, deze leert te verlengen. Daarnaast word je je hierdoor steeds bewuster van zaken waar je (even) terugvalt in de staat van het ego ikje. Bij beiden kijken ik graag mee, als je dat wilt.

Hoe beleef je seksualiteit op je weg naar Zelfrealisatie?

Natuurlijk is hier geen eenduidend antwoord op. Dit is voor iedereen een andere ervaring. Het hangt af van je ervaringen in het verleden en in welke fase van de weg van Zelfrealisatie je nu bent. Ook weer hierin ben je niet verder of minder ver dan een ander. Jij loopt gewoon jouw weg en je hebt je eigen ervaringen op te halen.

Wat ik ervaren heb in mijn seksuele leven is dat ik meer afgestemd ben gaan raken op wat er werkelijk klopt voor mij en daar ook ruimte voor mag nemen. Ik ben meer gaan zien waar het gaat om eigenbelang bij mijzelf of de ander door naar het orgasme te sturen en je daardoor eigenlijk uit verbinding raakt. Achteraf ervaarde ik altijd een leegte, omdat dit niet echt is wat ik zocht. Vaak waren er tranen. En nu genieten we ook van het orgasme, als het zich vanuit verbinding aandient!

Ik ben ook gaan ervaren dat de man een hele andere beleving en beweging heeft dan de vrouw. Dat de flow waarin je terecht kunt komen vanuit een andere laag komt en ook fysiek een ander startpunt heeft en vaak ook een andere uitwerking heeft bij mannen en vrouwen. Je gaat ervaren dat je stukken tegenkomt die te maken hebben met oude overtuigingen en je daardoor jezelf niet alle ruimte geeft etc…

Alles komt voorbij tijdens het vrijen en dat is mooi! De kunst is hierin open te blijven en toch vallen we daar vaak weer in de staat van het ego ikje.

Zuivere gevoelslagen volgen en eerlijk zijn naar jezelf

Hoe meer je afgestemd raakt op je zuivere gevoelslagen in je leven, hoe meer je gaat volgen wat klopt. Je gaat ervaren dat het niet meer klopt als een van de twee uit verbinding is. Je zult ook merken dat je hier dan naar gaat handelen.

Op deze manier ga je steeds meer je eigen verfijndheid ruimte geven, vanuit de natuurlijke staat leven en telkens afgestemd zijn op wat er NU klopt voor jou. Het vraagt in het NU te leven en werkelijk open en eerlijk te zijn naar jezelf en je partner. Zo is het mogelijk elkaar mee te nemen in een steeds dieper wordende verbinding.

Dit kan betekenen dat het lastig werkt met je partner en je allemaal stukken tegenkomt tijdens het vrijen. Het gaat erom hier ruimte aan te geven, er naar te luisteren, te zien in welke staat je zit, die van het ego ikje of die van de natuurlijke staat en weer verder te gaan met wat werkelijk wil. Het moeten en ergens naartoe willen werken laat ook steeds meer los. Er is wat is en in elk moment, het NU, is het goed.

In alle naaktheid volledig Vrij zijn!

Al met al is seksualiteit een hele mooie ervaringswereld waarin je beiden individueel kunt groeien, maar waarin ook een hele mooie diepere verbinding kan ontstaan. Uiteindelijk gaat het ook hierin weer om volledig vrij te kunnen zijn. En in de seksualiteit ben je dan ook nog eens letterlijk naakt. Het maakt uiteindelijk dat je volledig op jeZelf komt te staan, je jezelf leert lief te hebben. Het streven naar die verbinding met die ander om daar nog iets te vinden of naar die eenheid toe te werken laat ook los. Hoe meer en meer je dit doorziet, word je JIJ en sta je op jeZelf.

Weerstand om jezelf te zijn

Vaak willen we niet op onszelf staan, want we denken dan dat het leeg en alleen voelt. Alle overlevingsmechanismen, aanpassingsgedragingen en overtuigingen gaan dan weer aan staan en we gaan toch weer pleasen, ons best doen en dan zijn we weer weg bij onszelf. Toch zijn die gedachten ook weer gekoppeld aan oude herinneringen van ervaringen en mogen overschreven worden door nieuwe ervaringen.

In persoonlijke consulten en (online) workshops leer je telkens de natuurlijke staat te verlengen in je leven, je gewoon mag leven in het moment. Je leert hierdoor steeds makkelijker te voelen wat klopt voor jou in het moment, je stapt uit het leven in het verleden of de toekomst. Op deze manier ga je ervaren dat het leven je voedt in elk moment. En krijg je zo vaak kansen om te Ontwaken.

 

Meer over mijn partner en mij

Deze weg, vooral ook via relatie en seksualiteit, het verlangen naar die eenheid met mijn (ziele)partner, het streven ernaar, het vast willen houden, terug te trekken en deuren dicht te doen, dit alles te doorzien en uiteindelijk te Ontwaken loop ik ten diepste met mijn partner Luuc. Hij is 27 jaar jonger en ondanks alle gedachten, vechten tegen de aantrekkingskracht, readingen en uitspraken van anderen, moesten we in 2016 toch samen verder.

Natuurlijk geeft dit allerlei angsten en laat het patronen zien van onze opvoeding, denkwijzen, conditioneringen en overtuigingen. Telkens als er in ons weer iets wordt aangeraakt, delen we dit en voelen we elk voor onszelf wat er te voelen valt, zonder oplossingen te bedenken.

Luuc is 27 jaar jonger en spreekt wel eens uit ook lekker uit te willen, op avontuur te willen, naar de stad te willen verhuizen voor alle reuring die een jong iemand wil beleven en andere zaken. En, ja, word ik weer aangeraakt door die angst hem te moeten verliezen. De angst niet meer aantrekkelijk te zijn en verlaten te worden voor een jonger iemand. Uiteindelijk zag ik tegelijkertijd dat dit een universele angst is, een angst van de hele mensheid en het niets zegt over mijn persoontje.

Maar ook kan ik die enorme liefde voelen die dit alles begrijpt en hem de ruimte wil geven om dit alles te ontdekken.

Zo ook ervaar ik hierdoor steeds meer ruimte en vertrouwen in mijzelf en om mijn eigen weg te lopen. Misschien lopen beide paden ineens niet meer synchroon, misschien nog vele jaren wel. Wij weten het niet en genieten van het samen zijn in elk moment, aardig of niet aardig, op onszelf of samen, momenten van diepe aantrekking en momenten waarop we mekaar even niet zo aantrekkelijk vinden. Momenten waarin we het eens zijn en momenten waarin we het niet eens kunnen worden. Alles wordt beleefd.

Persoonlijk consult

Wil je persoonlijke sessies hierin en naar je eigen situatie kijken, maak dan een afspraak voor een consult.

Ik ontmoet je graag!

Willeke