Leren voelen

Loslaten van wat, waar, waarom en hoe

Bij heel veel mensen en vooral ook vaak bij lichtwerkers in de spirituele wereld, merk ik dat er in de verbeelding geleefd wordt, in plaatjes en idealen. Vaak willen we weten waar en wanneer iets ontstaan is en waarom. Er wordt een beeld gevormd in de mind, we reiken uit naar een herinnering of maken er een analyse van.

Vaak willen we ons zaken bewust worden alvorens we weer verder gaan. Alles om een beter mens te worden en een mooiere wereld neer te zetten. Hier is niets mis mee!

Wel bestaat de kans dat door het willen weten van wat, waar, waarom en hoe, we voorbijgaan aan het beleven van het gevoel op dat moment in het NU. Eigenlijk gaan we hierdoor juist weg bij wie we werkelijk zijn.

Wat geeft het leven ons op dit moment?

Door te analyseren wat er zich net aandiende, gaan we weg bij het hier en nu. We gaan weg van het gewoon toelaten van onwenselijke gevoelens en emoties als verdriet, pijn, boosheid, onrust, verwardheid etc.

Vaak willen we die gevoelens niet beleven, of we vertellen onszelf dat het iets is dat we voelen bij een ander. We staan echter niet stil bij het feit dat wij degene zijn die het voelen. Als we eerlijk zijn en oprecht, dan weten we helemaal niet of die ander dat ook wel voelt. We willen het gevoel weg hebben, omdat het niet fijn voelt. We hebben er een oordeel over, vaak zonder het door te hebben. En we zijn weer weg uit het moment en bij ons Zelf.

Ons innerlijk gevoel toelaten en bevrijden

We willen dit soort gevoelens niet graag voelen, we streven namelijk naar een leven dat liefdevol is en in harmonie. Ons ideaalplaatje is een mooie, vredige, stille wereld in eenheid en als iemand dit verstoord, keren we ons af van die persoon of van ons eigen innerlijk gevoel, vaak ons innerlijk kind.

Het gevoel toelaten en gaan zien of iets werkelijk klopt

Waar het nu om gaat is te leren voelen wat er gevoeld wil worden in ons. Het gevoel en de emotie er volledig te laten zijn in het moment. Dus juist tijdens die lastige situatie. Niet te wachten tot we weer thuis zijn en het dan te voelen, hoewel dat in het begin zeker kan helpen.

Weerstand

Als we dit gevoel gaan toelaten, komen we er vaak achter dat er ook iets tegenover dat mogen voelen staat en dat is de weerstand op het mogen voelen. Ook deze weerstand mag helemaal gevoeld worden.

Dit betekent zeker niet dat je in ‘vervelende’ situaties moet blijven of met ‘lastige’ mensen moet om blijven gaan. Je gaat enkel jeZelf met alles erop en eraan toelaten. Jouw stroom volgen, inclusief alles wat het leven je te bieden heeft. Zo ga je door je buik en basis heen.

Zodra je je gevoel en emoties toelaat in het grote geheel en van hieruit voelt wat klopt voor jou, kun je stappen zetten. Er zal twijfel komen van de mind, die misschien nog op overleven staat op dat moment, maar toch voel je dat het klopt en vervolg je de richting die je in bent gegaan.

Alles krijgt aandacht en JIJ mag er zijn

Zodra dit allemaal toegestaan wordt in jou, ga je alle lagen toelaten, al je kindjes die geen aandacht hebben gekregen, zonder dat het je overneemt. Zodra je dit kunt, word je pas echt Vrij. Je kunt dit echter niet doen vanuit het ego-ikje, dus is het belangrijk dat je in de natuurlijke staat kunt zijn.

Leven vanuit je buik en basis

  • Wil jij leren werkelijk te voelen wat Jij voelt en dat dat helemaal niet zo vervelend is als je denkt?
  • Wil je leren in je basis en buik te komen en van daaruit te leven?
  • Wil je leren vaker vanuit de natuurlijke staat te leven?

Samen gaan we het onderzoek aan, openen we lagen in jou, die je tot nu toe weggestopt hebt vanuit angst, ideaal, onwetendheid of anders.

Ik zal je niet vertellen wat ik voel bij jou, zodat je het van mij kunt aannemen. Jij mag voelen! Ik ben er enkel bij om het veld neer te zetten en je te begeleiden. Samen gaan we op weg om Jou weer volledig te mogen laten Zijn!

Ik ontmoet je graag!

Willeke